Straatnamen F

Fazantweg (Elsendorp); Straat op de grens Elsendorp – De Mortel; sluit qua naamgeving aan bij de vogelbuurt in het Mortelse buitengebied. Zie: Nachtegaallaan. (GR 27-7-1967). 

Fielepien; In het plan “Doonheide” werd gekozen voor het geven van Gemertse en/of Brabantse namen van bloemen en kruiden. Fielepien is er één van. Lupine, vlinderbloemg plantengeslacht, waarvan vooral de eenjarige soort met gele bloemen (Lupinus Luteus L.) als groenbemesting wordt gebruikt; ook als overblijvende soort met paarse of rose sierbloem (Lupinus Polyphyllus Lindley). (BW 22-10-2008)

Fliere; Straatnaam in de wijk Doonheide-Zuid en meer specifiek het in 2011 in uitvoering genomen uitbreidingsplan ‘Molenbroekse Loop’. Fliere staat voor muurbloem’ (cheirantes cheiri L.) kruisbloemige, welriekende, wat struikvormige, tweejarige plant, vroeger ook veel in het wild op verweerde muren, nu vooral als tuinplant in borders en perken, met meestal roestig-gele, bruingele, goudgele, diepgele tot roodbruine bloemen; bloei van april tot en met juni. In ’t Gímmers ook wel aangeduid als ‘teejblümke’. (BW 5-10-2010)

Fuik (Handel); Straatnaam genoemd naar het vroeger ter plaatse gevestigd café van Dorus Domp (Dorus van de Laar) aan het begin van de weg naar St. Anthonis. Zie ook bij Oude-Domptweg. [bron: Sjang Hoeymakers, Het Gouden Dorp, 1976] (GR 27-7-1967)

A – BCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWZ