Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Heemkaffee over Stolpersteine

13 oktober @ 11:00 - 13:00

Op zondag 13 oktober wijdt Simon van Wetten een Heemkaffee aan de Stolpersteine waarmee op en rond het Ridderplein slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog worden herdacht die in Gemert sneuvelden. Het initiatief voor dit soort ‘struikelstenen’ stamt uit Duitsland waar ze in de jaren negentig zijn bedacht om slachtoffers van het nationaalsocialisme te herdenken. Elders is het idee daarna in diverse plaatsen overgenomen. In Gemert liggen er vier, nog geen honderd meter van elkaar.
Ook een 26-jarige Duitse soldaat werd bij het kasteel slachtoffer van het systeem waarin hij moest functioneren. In de Heemkamer bewaart de heemkundekring een Stolperstein voor deze Emil Hoffman die nog geen plekje kreeg op de plaats waar hij werd doodgeschoten. Het Heemkaffee vindt plaats in de Heemkamer aan de Ruijschenberghstraat 3b in Gemert en duurt van 11.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Dit Heemkaffee was op het jaarprogramma van de heemkundekring gepland op 8 september, maar omdat op die datum Gemert Mert plaatsvindt is dit Heemkaffee verzet naar 13 oktober.

 

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
11:00 - 13:00

Organisator

Heemkundekring De Kommanderij
E-mail
brievenbus@heemkundekringgemert.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Heemkamer
Ruijschenberghstraat 3b
Gemert,
+ Google Maps