Vloggen door jongeren

Een aantal jongeren van 11 jaar en ouderen heeft onder auspiciën van de Heemkundekring een cursus vloggen gevolgd bij bibliotheek De Lage Beemden. Vloggers zijn jongeren die vanuit hun slaapkamer of thuisstudio Youtube video’s maken. Daarin vertellen ze hun publiek wat hen bezighoudt. Je kan het vergelijken met bloggen, maar dan door video’s te maken … ‘vloggen’ dus.

Er worden heel wat verschillende soorten vlogs gemaakt. Je hebt vloggers die filmpjes maken over hun dagelijks leven. Je hebt er die vloggen over mode, make-up & design. Je hebt er die candid-camera-achtige video’s maken. Je hebt er die zichzelf filmen terwijl ze een videogame spelen. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er vlogs over …

Op die manier heeft elke vlogger zijn eigen identiteit en thema waar hij het over wil hebben. Niet alles wat er op vlogs verschijnt is even relevant of politiek correct. Maar geef toe dat het overgrote deel van de programma’s die op je televisie verschijnt ook niet altijd even boeiend of opvoedkundig is.

Deze vlogs gaan natuurlijk over de geschiedenis en het heem van Gemert.