Reisverslag ´Het andere Antwerpen´ op 26 september

logo2

  • Molenakker
  • Stippelberg

Nieuws Heemkundekring Gemert

Reisverslag ´Het andere Antwerpen´ op 26 september

Excursie Antwerpen.Rob de Haas 700x470

Foto: Rob de Haas

Klokslag half acht 's ochtends vertrok de dubbeldekker vanuit het Pastoor Poellplein: 87 deelnemers aan boord en het reisdoel: Antwerpen.

Omdat we een voorspoedige reis hadden waren we zelfs iets te vroeg bij ons eerste stopadresje: ze waren de boel nog aan het "kuisen". Maar als je even buiten moet wachten, en het zonnetje begint te schijnen, ach dan is dat geen probleem. Na enkele kopjes koffie/ thee met Belgische kriekentaart, werd de groep in vieren verdeeld en konden we onder begeleiding van een gids het prachtige " Belle Epoque" binnenwandelen.

Excursie Antwerpen.Anneke Verspaget 700x394

Foto: Anneke Verspaget

Zelfs voor diegenen die Antwerpen toch goed meenden te kennen was deze plek een openbaring: werkelijk prachtige huizen met zoveel mooie details. Art Nouveau, Jugendstil en allerlei ander stijlen, vaak door elkaar, waren te bewonderen. En overal had de gids iets interessants bij te vertellen. Ongetwijfeld zijn er mensen die weer terug gaan, want die kleine twee uur was eigenlijk tekort om alles te zien.

De bus in, en op naar de lunch in Restaurant De Nachtegaal. Na flink buurten en heerlijk te hebben gegeten, was ons volgend doel het naastgelegen (beelden)Park Middelheim: een eeuwenoud park, met daarin een kleine 200 beelden. Zadkine, Rodin, Moore, Weiwei en andere bekende kunstenaars stonden daar in dat park te schitteren en ook hier had je veel langer rond willen wandelen. Boeiend was de variatie in de beelden en de verschillende tijden van waar zij vandaan kwamen.

Ook goed: dit park is vrij toegankelijk: prima dat iedereen hier kan lopen en genieten. Na een uurtje weer de bus in, en naar de Westkant van de Schelde, bij de ingang van de bekende voetgangerstunnel St. Anna. Deze voetgangerstunnel, ruim 632 meter lang, loopt onder de Schelde door en eindigt vlak bij de Grote Markt midden in het centrum van Antwerpen. De roltrappen naar beneden, en daarna naar boven, waren op zich al een bezienswaardigheid. De meesten van ons zochten een leuk terrasje op en zaten een uurtje, in de zon en een heerlijk Belgisch pintje te genieten, met een Luikse wafel met slagroom....: goed gezelschap erbij: wie maakt je wat!? Om 18.00 werden weer bij de bus verwacht en ook deze keer was iedereen op tijd. De bus kon meteen vertrekken.

Ook al was bij enkelen deze reis een beetje beladen (Martin Breeuwer organiseerde altijd deze excursie en heeft deze reis, die hij zelf al grotendeels had voorbereid, niet mee mogen maken), het was uiteindelijk een zeer geslaagde dag. Het zou Martin zeker deugd hebben gedaan!

Dank aan allen die mee zijn geweest, voor de geweldige sfeer, het elke keer op tijd zijn, het genieten en de vele positieve reacties.Tot volgend jaar!

Carin Gerrits

Hier nog drie foto's (voor meer foto's zie de rubriek NIEUWSFOTO'S)

IMG 0093-53 700x467

Foto: Jan van den Crommenacker

Paul Verhees. MG 9352 11 700x467

Foto: Paul Verhees 

Peter  van den Elsen.Excursie Antwerpen.2015 37 700x466

Foto: Peter van den Elsen

 

Lid worden?

Kalender: evenementen

August 2018
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Sponsors

Nieuws uit Gemert

Geen feed gevonden

Informatie

Lid worden?

Lid worden? Klik en vul het formulier in!

Heemkundekring De Kommanderij Gemert
Antwoordnummer 2526
5420 ZX Gemert!

Volg ons

twitter

twitter

Inloggen

Inloggen

Voor leden en auteurs. Ook een bijdrage leveren? Neem even contact op.