Jo van Lieshout-Adriaans overleden

Jo van Lieshout-Adriaans.0055929 GM44224generaties-1024x683

Op zaterdag 21 november 2016 hoorden we dat Jo is overleden. Ook al wisten we dat haar gezondheid zeer broos was, toch schrik je.

Jo van Lieshout-Adriaans, een zeer enthousiast lid van de Fotowerkgroep. Als ze maar enigszins kon, dan probeerde Jo "erbij te zijn". Op de laatste Fotokijkdag, deze maand nog, was ze ook aanwezig, blij dat ze er bij kon zijn.

Trots vertellend over de geboorte van haar achterkleinkind en hoe ontzettend blij ze was dit nog mee te mogen maken. Voor de Fotowerkgroep was ze van onschatbare waarde: hoeveel mensen zij niet kende, ongelofelijk! En naast het herkennen van personen op een foto, wist ze er vaak ook nog heel veel bij te vertellen. Jo was ook een persoon die echt in mensen was geïnteresseerd, hoe het met ze ging, waar ze nu mee bezig waren. Ik hoorde dat het gewoon heel opvallend was hoeveel mensen ze kende, mensen met zoveel verschillende achtergronden en uit verschillende lagen van de bevolking. Jo is heel wat jaren lid geweest van de Fotowerkgroep en ze was zo'n gezien persoon binnen die groep dat de andere leden van de Fotowerkgroep, toen het met Jo's gezondheid minder ging, jaren naar haar huis zijn gegaan om daar te werken....en te buurten...en te lachen.....

Mensen uit de Fotowerkgroep benoemden het zo: ze werd gekend en gezien door heel veel mensen. Wij zijn blij dat we Jo hebben leren kennen, van haar kennis gebruik hebben mogen maken en van haar verhalen hebben mogen genieten. Jo: dank voor alles wat je voor ons, en met name voor de mensen uit de Fotowerkgroep, hebt betekend.

Het afscheid in het crematorium in Helmond was een warm, persoonlijk afscheid van Jo. Zeer druk bezocht, mooie woorden en prachtige muziek: "Ons lieve vrouwke" van Lya de Haas raakt je op zo'n moment echt. De leden van de Fotowerkgroep zijn blij op zo'n warme, waardige manier afscheid te hebben kunnen nemen van zo'n gewaardeerd lid.

Namens Heemkundekring De Kommanderij Gemert,
Marij van Pelt, lid van de Fotowerkgroep en Carin Gerrits, bestuurslid

Fotokijkdag 1-11.2015 22 681x1024

Op de laatste Fotokijkdag op 1 november 2015 was Jo van Lieshout-Adriaans nog aanwezig en zoals gebruikelijk bij Jo, omringd door vele mensen!

October 2017