Avond voor nieuwe leden en belangstellenden in de Latijnse School 16 november

Zoals elk jaar gebruikelijk, ook dit jaar weer de mogelijkheid voor geïnteresseerden om op maandagavond 16 november eens een kijkje te komen nemen in de "Latijnse School": het Gemeente Archief dus en de Heemkamer.

BILD2122 700x385

Velen zijn daar kind aan huis, maar ook velen vragen zich wellicht af wat de Latijnse School te bieden heeft. Of je daar zomaar binnen kunt lopen, of je niet een doorgewinterde historicus moet zijn om daar te komen, etcetera. Om op de laatste vraag in te gaan: nee, nee, en nog eens nee. U kunt daar binnenlopen met een vraag over bijvoorbeeld de plek waar u woont, u kunt vragen stellen om bijvoorbeeld te kunnen beginnen uw stamboom uit te pluizen, of u wilt gewoon eens het een en ander weten over iets in Gemert.

Natuurlijk zijn er tijdens de openingstijden altijd mensen van het Gemeente Archief en vrijwilligers van de Heemkundekring om u te helpen. Deze "avond voor nieuwe leden en belangstellenden" is bij uitstek de gelegenheid om te zien en te horen wat u daar nu allemaal kunt vinden. Geheel vrijblijvend, zonder verdere verplichtingen.

Dus heeft u zich weleens afgevraagd: hoe werkt het daar nu allemaal in de oude Latijnse School, en wat kan ik daar nu eigenlijk doen en vinden: grijp uw kans! Ad Otten en Simon van Wetten zullen u rondleiden. Deze avond heeft een extra feestelijk tintje want de Heemkundekring heeft onlangs het 800ste lid mogen inschrijven.

Wij hopen u te mogen begroeten op maandagavond 16 november om 20.00 uur in de Heemkamer, Ruijschenberghstraat 3b te Gemert.

Namens Heemkundekring De Kommanderij Gemert
Carin Gerrits

Heemkamer 700x467 2

In deze ruimte wordt u ontvangen, de Heemkamer in de bovenetage van de Latijnse School.