Houdt in 2016 de familiedag in Gemert

Familie Vereijken - Oudestraat 800x494
Een voorbeeld van een échte Gímmerse familie: de familie Vereijken uit de Oudestraat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In steeds meer gezinnen en families wordt jaarlijks een familiedag gehouden. Voor sommigen is het telkens een klus om een aantrekkelijk programma te bedenken. Heemkundekring De Kommanderij Gemert komt hieraan tegemoet door het aanbieden van een op maat gemaakte familiedag in Gemert. Afhankelijk van uw wensen wordt het programma samengesteld. Verschillende modules worden aangeboden, eventueel in samenwerking met andere organisaties. Het ´Dagje Gemert´ kan in overleg voor een deel plaatsvinden in één van de kerkdorpen Handel, De Mortel of Elsendorp.

Zoals gezegd wordt de familiedag in onderling overleg samengesteld. Je kunt hierbij denken aan een bezoek aan de Heemkamer in de Latijnse School voor een rondleiding, een fotopresentatie over je eigen familie, een stukje familiegeschiedenis of stamboom, een beknopte presentatie over de Gemertse geschiedenis of het Gemertse erfgoed, verscheidene rondleidingen met gids in Gemert, bezoek aan bezienswaardigheden zoals een bezoek aan de gewelven boven in de Sint Janskerk (doet het bij jong en oud erg goed). Je kunt bijvoorbeeld ook een halve dag boeken en voor de andere helft van de dag zelf een programma bedenken. Het ‘Dagje Gemert’ dat wordt aangeboden is bijzonder geschikt voor families die in Gemert zijn geworteld, maar is ook geschikt voor hen die Gemert beter willen leren kennen.

Veel is mogelijk, maar om kwaliteit te bieden zijn er wel enkele beperkingen. Omdat het voor de Heemkundekring eveneens een nieuw te organiseren activiteit is, wordt begonnen met het aanbieden van drie datums. De maximale groepsgrootte is in beginsel 20 personen. Wanneer de familie uit meer dan 20 leden bestaat, dan zullen bij bepaalde activiteiten de familieleden verdeeld worden over meerdere groepen. Aan het ‘Dagje Gemert’ zijn kosten verbonden, afhankelijk van het gekozen programma.

De Gemertse familiedagen worden aangeboden op zondag 12 juni 2016, zaterdag 18 juni 2016 en zondag 4 september2016. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carin Gerrits, tel. 0492 364478 e-mail c.gerrits@hotmail.com of Peter van den Elsen elsen325@planet.nl

October 2017