Fototentoonstelling ‘Gímmerse Gèèngskes’ 25-27 april 2015

Affiche clubexpositie FEGG 2

van fotoclub FEGG

De Foto Expressie Groep Gemert (FEGG) viert haar 25-jarig bestaan dit jaar met een bijzondere clubexpositie op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 april (Koningsdag) 2015. De tentoonstelling staat dit jaar in het teken van 'Gímmerse Gèèngskes'. Verhalenverteller Ad Otten van Heemkundekring De Kommanderij Gemert zal de expositie  openen. Hij zal zijn licht laten schijnen over de 'Gímmerse Gèèngskes'. Het thema zal menig lid van de Heemkundekring aanspreken, vandaar dat wij dit bericht in onze rubriek NIEUWS hebben opgenomen.

In vorige jaren toonden de leden van de Gemertse fotoclub op hun jaarlijkse clubexpositie uitsluitend vrij werk. Voor deze jubileumtentoonstelling hebben ze gekozen voor een bij Gemert passend thema. Een jaar lang fotografeerden ze de voor dit dorp karakteristieke 'Gímmerse Gèèngskes'. Dit zijn de gangetjes, die eeuwenlang vanaf het kasteel het Gemertse achterland ontsloten. Eén van de bekendste is de Bonengang tegenover de kerk aan de Kerkstraat.

De FEGG-leden gingen enkele keren samen en vaak ook alleen op pad om de gangetjes of wat daaraan verwant is te fotograferen. Er zijn bijvoorbeeld foto's van plekken waar de oorspronkelijke gangetjes verdwenen zijn of dreigen te verdwijnen, maar waar nog de geest waart van de oorspronkelijke steegjes en paadjes.

De Foto Expressie Groep Gemert bestaat uit circa 25 leden die elkaar stimuleren en inspireren om de kwaliteit van hun fotografie te verbeteren. Dat doen zij gedurende achttien clubavonden in een clubseizoen, dat duurt van begin september tot eind april. Ze becommentariëren elkaars werk, dat varieert van natuur- en landschap- tot straat- en portretfotografie. Daarnaast werken ze in clubverband thema's uit, zoals dit jaar de 'Gímmerse Gèèngskes'. Ook voor de tweejaarlijkse deelname aan de Open Atelierroute wordt thematisch gewerkt.

Elk seizoen wordt afgesloten met een clubtentoonstelling. Dit jaar vindt die plaats op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 april in de expositieruimte Kunst op Locatie aan de Pandelaar 4 in Gemert. De openingstijden zijn op zaterdag na de officiële opening door Ad Otten van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag en maandag van 13.00 tot 17.00 uur.

Wie meer wil weten of lid wil worden van de Foto Expressie Groep Gemert kan terecht op de website van de club www.fotoclubgemert.nl.

October 2017